eerste twee vluchten achter de rug - Reisverslag uit Mesa, Verenigde Staten van Roy Habets - WaarBenJij.nu eerste twee vluchten achter de rug - Reisverslag uit Mesa, Verenigde Staten van Roy Habets - WaarBenJij.nu

eerste twee vluchten achter de rug

Door: Roy

Blijf op de hoogte en volg Roy

16 September 2008 | Verenigde Staten, Mesa

ja hoor,maandag was het dan zo ver. jasper en ik stonden ingepland om onze eerste vlucht te maken. als eerste moest ik vliegen om 1300 uur LT(local time).du we zorgden ervoor dat we om 9 uur op school waren zodat we nog wat voorbereidingen konden treffen voor onze eerste vlucht. de intructeur wilde ons om 1100 uur ontmoeten zodat we even een kennismakings praatje konden houden en wat uitleg van hem konden krijgen. om 1230 liepen we dan eindelijk naar onze kist waar we onze eerste vlucht op gingen maken....de archer N962WG.
om 1305 kreeg ik mijn take-off klaring om vanaf runway 4R te mogen vertrekken richting het oosten naar de SouthEast practice area. in de area mag je verschillende oefeningen doen zoals turns, descending turns, climbing turns etc. wij hebben vooral bochten geoefend en gliding descend. dit is met je motor op idle dalen. alleen het nadeel van het in de middag vliegen is dat het dan heel erg turbulent is. en wat hoort er bij turbulentie? luchtziekte natuurlijk. en waar heb je de eertse vluchtjes last van? LUCHTZIEKTE!!!! dus ik werd misselijk. maar gelukkig niet overgegeven. na een uurtje vliegen gingen we weer terug naar het vliegveld.

vandaag had ik mijn tweede vlucht om 1000 uur. gelukkig was het nu iets minder turbulent. vandaag gingen we naar de North East practice area. hier gingen we steep turns oefenen. dit zijn bochten van 45 graden of meer. deze zijn echt geweldig om te oefenen. voor de rest hebben we nog 2 stall's gedaan. dit is dat je je motor op idle zet en dat je je neus omhoog trekt zodat je geen hoogte verliest maar op een bepaald moment heb je te weinig snelheid om nog te kunnen vliegen dus valt je lift weg. en val je dus uit de lucht. wij hebben dus geoefend hoe je dit moet herstellen.na een uurtje weer in de lucht te hebben gezeten en niet misselijk geworden zijn we weer terug gevlogen naar het vliiegveld waar jasper achter de controls mocht gaan zitten zodat hij mocht gaan vliegen. helaas mogen we tijdens het vliegen geen foto's maken. dit is company policy. dus helaas hier geen foto's van.

om deze twee geweldige dagen even af te sluiten zijn we meteen maar even naar de shooting range gegaan. de foto's zeggen genoeg.

hopelijk mogen we de komende dagen weer vliegen. maar dat zien we wel op het rooster.

ik houd jullie op de hoogte

foto's: http://picasaweb.google.com/royhabets89/ShootingRange#

• 17 September 2008 - 06:47

Angelique:

hey roy

eindelijk was het dan zover te begrijpen uit je verhaal was het geweldig geweest verder wensen wu jopu vanuit het zuiden van kikkerland heel veel plezier

groetjes angelique

• 17 September 2008 - 06:53

Mama:

uit ons telefoon gesprek had ik al begrepen dat je het geweldig vond, maar naar dit verhaal te hebben gelezen denk ik zelfs dat je het super hebt gehad en t liefst elke dag zou willen vliegen. Helaas kan dat natuurlijk niet en moet je ook wel eens n dagje uitrusten, die dag is dus vandaag na 2 vliegdagen. Geniet ook van deze rustdag zodat je weer fris en fruitig de volgende vlucht kunt gaan maken. Foto's van shooting en t filmpje zijn best wel heftig bij de gedachte dat je dat daar zomaar kunt doen. Groetjes je mama

• 19 September 2008 - 16:42

JOU Meisje:

lieverd..
    was je eidelijk zo blij dat je kon vliegen..
    heb je nu al 2 dagen neit kunnen vliegen..
    echt k*t.. ik hoop dat je snel weer heel veel vluchten kan maken..
    veel plezier nog dit weekend.

xxxxxx
    hou super veel van jou..
    xxxxxx
    je meisje